دردهای شکمی متناوب را جدی بگیریم | مجله شيرين

مجله شيرين

محل تبلیغ شما تهران گراف


دردهای شکمی متناوب را جدی بگیریم | مجله شيرين

ا موضوع: پزشکي,,
دردهای شکمی متناوب را جدی بگیریم | مجله شيرين

بعضی از دردهای شکمی زود گذر هستند اما بعضی دیگر اینگونه نیستند و با تداوم درد شکم باید به پزشک مراجعه و نسبت به درمان آن اقدام کرد در این مقاله به بررسی درد های متناوب شکمی و انواع شایع درد شکم می پردازیم با ما همراه شوید
دردهای شکمی

  کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز به شهروندان توصیه کرد که دردهای متناوب ایجاد شده در ناحیه شکم را جدی گرفته و به پزشک خانواده مراجعه کنند.

    دکتر راحله نظری با بیان اینکه، دردهای متناوب ناحیه شکم در مواردی نشانه بیماری سرطان روده بزرگ است، بهترین راه برای تشخیص زودهنگام چنین بیماری‌هایی را مراجعه به پزشک خانواده و انجام آزمایش‌های لازم تحت نظر پزشک دانست.

    وی با این توضیح که سرطان روده بزرگ در میان انواع سرطان‌هایی که منجر به مرگ می شوند، در مقام چهارم قرار دارد، گفت: افراد بالای پنجاه سال به ویژه زنان، در این گروه سنی بیشترین میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ را دارند. حال آنکه این نوع سرطان اگر به‌موقع تشخیص داده شود، در هر چهار مورد ابتلا، سه مورد به درمان کامل منتهی خواهد شد.

   کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر، ادامه داد: بیماری سرطان روده بزرگ، در افرادی که یکی از اعضای خانواده آنها مبتلا به این نوع سرطان بوده است بیشتر دیده می‌شود.

به گفته این کارشناس، سن بالای پنجاه سال، مصرف غذاهای پرچرب، مصرف کم سبزی و میوه تازه، وجود سابقه سرطان روده بزرگ در اعضای خانواده، وجود ضایعه سرطانی در نقاط دیگر بدن، مانند سرطان رحم در بانوان و ایجاد ضایعه به صورت برآمدگی در روده بزرگ را، از عوامل افزایش احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ، برشمرد.
دردهای شکمی
علل دردهای شکمی و روش های بهبود آن

این کارشناس، ادامه داد: دردهای شکمی متناوب، کاهش وزن یا کاهش اشتها و کم خونی بدون دلیل مشخص، از جمله علامت هایی است، که امکان دارد وجود سرطان روده بزرگ باشد و باید به آن توجه کرد.

نظری، تشخیص زود هنگام را مهمترین نکته در درمان سرطان روده بزرگ عنوان و اضافه کرد: آسان‌ترین روش تشخیصی برای افراد بالای پنجاه سال، آزمایش سالانه مدفوع و در ادامه، در صورت تشخیص پزشک، انجام آزمایش کولونوسکوپی و تصویربرداری است.

این کارشناس بیماری‌های غیرواگیر گفت: مصرف سبزی و میوه، گوشت سفید، غذاهای بخارپز و آب پز، فعالیت بدنی و پیاده روی، برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ، موثر است و توصیه می‌شود در صورت بروز علامت غیر معمول، مانند درد متناوب شکم، فرد حتما به پزشک مراجعه کند.

۸ درد شکمی که باید جدی بگیرید

بسیاری از ما ممکن است در طول روز با دردهایی در ناحیه شکم و اطراف آن مواجه شویم که آن را چندان جدی نگرفته و از مراجعه به پزشک نیز غفلت کنیم. اما این غفلت در درازمدت صدمات جبران‌ناپذیری را به همراه خواهد داشت که البته می‌تواند در همان ابتدای ابتلا به سادگی درمان و کنترل شود.

به همین دلیل دکتر ایرج خسرونیا، رئیس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، درمورد برخی درد‌های شکمی بسیار مهم توضیحاتی ارائه کرده و تاکید می‌کند که در صورت بروز آن باید سریع و بدون معطلی به پزشک مراجعه کرد چرا که در غیر این صورت می‌تواند به مرگ بیمار منجر شود. در ادامه با تعدادی از این دردهای مهم شکمی آشنا می‌شویم.

التهاب کیسه صفرا

این التهاب ممکن است با عفونت خود را نشان دهد؛ در صورت تشدید التهاب کیسه صفرا، ممکن استقسمتی از جدار آن پاره شده و ترشحات در فضای شکم پخش شود.در این حالت بیمار درد را در تمام شکم احساس می‌کند.

در بیش از ۹۵ درصد موارد، وجود سنگ صفرا علت التهاب است اما در مواردی که سنگ وجود نداشته باشد، علت‌های میکروبی و ویروسی یا بیماری‌هایی مثل نارسایی قلبی هم می‌تواند التهاب کیسه صفرا را به وجود آورد.
همچنین بخوانید :  بیماریهای گوارشی که می توانند ایجاد درد ناگهانی شکم شود

این مشکل و درد اگر به موقع درمان نشود می‌تواند به مرگ فردی که دچار التهاب کیسه صفراست، منجر شود. التهاب کیسه صفرا معمولا در افراد بالای ۴۰ سال، خانم‌ها، افراد چاق و آنهایی که سابقه خانوادگی دارند، شایع‌تر است.

* انواع دردهای شکمی پر خطر و روش های درمان

دردهای پانکراس یا پانکراتیت

این بیماری همراه با درد شدید و آزار و اذیت بیمار شروع می‌شود که باید به سرعت تشخیص داده شود.علائم پانکراتیت ممکن است به صورت دردهای مداوم یا متناوب در ناحیه فوقانی شکم احساس شوندکه این دردها در صورت غذا خوردن تشدید می‌شوند. این علائم که با تهوع و اسهال چرب همراه هستندبا عللی مثل بیماری‌های مجاری صفراوی، سنگ کیسه صفرا، مصرف بعضی داروها و وجود برخی عفونت‌هاایجاد و تشدید می‌شوند.

زخم اثنی‌عشر

با درد شدید شروع می‌شود. اثنی‌عشر نیز مانند دیگر اعضای بدن زخم می‌شود و شایع‌ترین علامت زخم اثنی‌عشردر قسمت فوقانی شکم و پایین جناق سینه است که اغلب با گرسنگی تشدید شده و با مصرف غذابه طور موقت بهبود می‌یابد. درد زخم اثنی‌عشر می‌تواند به پشت هم تیر بکشد.

یکی از مشخصه‌های درد زخم اثنی‌عشر، دوره‌ای یا فصلی بودن آن است، به طوری که ممکن است برای چند هفته و هر روز درد وجود داشته باشد و به‌دنبال آن، برای چند ماه خود به خود برطرف شود، اما دوباره عود کند.

بیماری‌های عروقی داخل شکم

بیماری‌های عروقی داخل شکم که به رگ‌های کوچک داخل شکم خون نمی‌رسد، سکته رگ‌های داخل شکمیکه باعث سیاه شدن روده می‌شود همچنین زخم معده که با درد یا ترش کردن همراه است که بیماراز آن شکایت دارد و حتی سوراخ شدن روده که ممکن است به دلیل زخم ایجاد شده باشدنیز از دیگر درد‌های شکمی جدی هستند که به بررسی دقیق پزشک نیازمند است.

دردهای قاعدگی

گاهی دردهای قاعدگی نیز با دردهای شکمی اشتباه گرفته می‌شوند درحالی‌که دردهای قاعدگی درد‌های داخل لگن است که معمولا خانم‌ها از زمان شروع و پایان آن مطلع هستند.

اما پیچ خوردگی تخمدان‌ها یا کیسه‌های داخل تخمدان ممکن است با درد‌های شکمی همراه باشدو کیست‌های تخمدانی هم به آسانی پاره می‌شوند و با ریزش خون به داخل حفره لگن و شکمایجاد درد شدید می‌کنند که این دردها نیز نیازمند تشخیص و معاینه دقیق است.

آپاندیسیت
کدام نوع دردهای شکمی به آپاندیسیت مشکوک است

برخی دردهای شکمی به درد‌های آپاندیسیت معروف‌اند که با دردهای شدید شکمی یا تب همراه هستند و به‌دلیل التهاب و عفونت ایجاد شده و ممکن است به دلیل ورم کیسه صفرا ایجاد شوند. همچنین عفونت پرده‌های داخل شکم نیز باعث درد و تب می‌شود.

آپاندیس زایده‌ای به طول ۱۰ سانتی‌متر است، یک سر این زائده کرمی شکل به روده بزرگ وصل استو یک سر آن داخل حفره شکم قرار دارد. گاهی این زایده در کودکان ملتهب و عفونی می‌شود و ازآنجا که بچه‌ها نمی‌توانند دقیقا علائم خود را بیان کنند، ممکن است آپاندیسیت در آنها دیرتر تشخیص داده شود.اگر درد شکم کودک بیش از چهار ساعت طول بکشد حتما باید به پزشک مراجعه و از خود‌درمانی‌هایرایج در منزل مثل دادن مسکن خودداری کرد.

سکته‌های قلبی

یکی دیگر از دردها که ممکن است به دردهای شکمی ارتباطی نداشته باشد اما ممکن است با شکایت از درد‌های شکمی به پزشک مراجعه شود، سکته‌های قلبی است. در بیماری‌های قلبی که با درد شکم همراه هستند پزشک با معاینه و گرفتن نوار قلب متوجه می‌شود که این درد، ازجمله درد‌های شکمی نیست.

درد عصبی

برخی دردهای دیگر با درد‌های شکمی اشتباه گرفته می‌شود مثل دردهای زونا و شکستگی استخوان که با دردهایشدید همراه است و باید پیراهن بیمار بالا زده شده و فرد معاینه شود. در بیماران دچار زونا،این ویروس باعث عفونت در اعصاب حسی شده و منجر به درد عصبی در ناحیه شکم می‌‌شود.درد کمر اولین علامت زونا و بعد از آن بثورات پوستی است . .

پايان

منبع: نيک صالحي



می پسندم نمی پسندم

تعداد بازديد : 279

تاریخ انتشار: ساعت:

برچسب ها : ,,,
نظر

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:




دوستان و همکاران

با مرجع گرافیک دوست شوید !

محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما تهران گراف قالب گراف
تمامی حقوق سایت و قالب برای((مجله شيرين)) محفوظ می‌باشد و هرگونه سؤاستفاده و کپی برداری پیگرد قانونی دارد | کپی رایت ۲۰۱۳
طراحی و سئو: تهران گراف ترجمه: قالب گراف